Wat is een Bio Peel?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier, en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.

Behandeling in kuurverband

Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behandelen kunt u kiezen om de behandeling in kuurverband te doen. Een kuur bestaat uit minimaal 3-6 behandelingen met een interval van 7-14 dagen. Na de kuur kan het resultaat behouden worden door iedere 4-6 weken de Bio Peel te herhalen.

Om onderstaande huidproblemen te verbeteren raden we de behandeling in kuurverband aan:

 • Huid met puistjes
 • De huid die met puistjes te maken heeft gehad ( acne-littekens )
 • Rimpelvorming
 • Grove poriën
 • Verslapping van de huid
 • Hyperpigmentatie, zonneschade

Wat gebeurt er na een Bio Peel?

Een aantal dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van de schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème of een huidolie houdt de huis soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Contra-indicaties

De bio peel heeft de volgende contra-indicaties

 • Virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden
 • Open wondjes
 • Actinische keratose
 • Retinoïden (waaronder Viramine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken)

Belangrijke punten 

 1. Tussen een botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgiften namelijk de huid, maar ook de Botuline Toxine (de werkzame stof in Botox)
 2. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.
 3. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar u de Bio Peel gaat aanbrengen: Microdermabrasie, sterke chemische peeling( TCA, Jessner, Blue Peel) ,IPL en laserbehandeling.
 4. Zwangerschap is geen contra-indicatie, Maar we raden het niet aan. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.
 5. De huid word niet specifiek photosensitief door een Bio Peel, zoals wel het geval is bij een glyco-zuurpeeling. De zomer is hierdoor geen contra-indicatie door de Bio Peel.
 6. Ondanks dat de huid niet specifiek photosensitief wordt door de Bio Peel, raakt de huid wel een aantal dode huiscellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermt tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen dient de klant altijd minimaal 7 dagen UV-bescherming te gebruiken na de Bio Peel behandeling.