Wat zijn powderbrows?

Powder brows, en ombre brows, is een speciale techniek binnen de permanente make-up. Met een nano-naald worden de wenkbrauwen met pigment ingeschaduwd, wat een poederachtige en natuurlijke uitstraling geeft. Dit in tegenstelling tot een normale tatoeage, die alleen harde lijnen geeft. Het resultaat is semi-permanent; na 1 tot 2 jaar is een touch-up nodig om de wenkbrauwen mooi gepigmenteerd te houden. De pigmenten zijn er in verschillende kleuren, dus er is altijd een kleur dit bij jou past. Ook kan er een overloop van donker naar licht worden gecreëerd, wat een mooi ombre effect geeft. Strakke wenkbrauwen, of juist heel natuurlijk. Alles is mogelijk met powderbrows!

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee.

Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • 3 maanden voor/na botox of fillers rondom dit gebied;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, acne in de wenkbrauwen, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als u onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als u zwanger bent

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als u last heeft van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • chronische huidziekte
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen

Heeft u één van deze aandoeningen of gebruikt u antistollings-middelen of antibiotica? En wilt u toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Ook als je een onschuldige ziekte hebt, zoals griep of verkoudheid, kan de behandeling niet worden uitgevoerd. Deze ziekten kunnen het genezingsproces beïnvloeden.

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als u de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

Nazorginstructies

Wij verzoeken u om deze nazorginstructies zorgvuldig door te nemen, en de stappen zoals aangegeven uit te voeren.

 • 14 dagen voor en na de behandeling mag u niet onder de zonnebank of zonnen!
 • Maak de wenkbrauwen de eerste 3 dagen na de behandeling niet nat
 • De eerste 7 dagen om de 2 uur bepanthen of vaseline aanbrengen met een schoon wattenstaafje. Elke 2 uur het oude laagje voorzichtig wegvegen, alvorens het aanbrengen van het nieuwe laagje.
 •  Na deze 7 dagen kunt u het herstel van de huid ondersteunen door Bepanthen.
 • Geen dag-/nachtcrème en make-up op de wenkbrauwen aanbrengen (dit geldt voor 14 dagen)
 • Na 3 dagen mag u de wenkbrauwen in de avond voorzichtig wassen met pH-neutrale wasemulsie. Dit doet u 4 avonden
 • Vermijd de eerste week sport waarbij u veel zweet
 • Het is erg belangrijk dat u niet rechtstreeks in de zon gaat met uw wenkbrauwen. U kunt met zonnig weer wel beschermd dmv een pet/hoed buiten lopen
 • De eerste 14 dagen na de behandeling mag u niet in de sauna, het zwembad of onder de zonnebank
 • Gaat u naar de schoonheidsspecialist, geeft u dan duidelijk aan dat u pmu heeft, dit in verband met de zuren in producten die schoonheidsspecialisten gebruiken
 • Mocht u een peeling krijgen, dan is het belangrijk dat het gebied van uw pmu wordt vermeden
 • Als u in de zon gaat is het belangrijk om gebruik te maken van een hoge UV-factor. Deze gebruikt u altijd over uw pmu, en is speciaal voor pmu bij ons verkrijgbaar. Let op: zonnebrandcrème mag pas na de 14e dag!

Nieuwe behandeling wenkbrauwen

De eerste week na de behandeling zullen de wenkbrauwen donker worden. Dit komt door de korstjes die zich op de wenkbrauwen vormen. Het is belangrijk dat u de korstjes laat zitten. U mag er niet aan krabben of de korstjes eraf halen (ook niet nét dat laatste stukje).

n de tweede week na de behandeling lijkt het alsof weinig pigment heeft gepakt. Dit komt doordat de pigment zich nog diep in de huidlaag bevindt. Dit moet nog naar boven komen. Houdt er rekening mee dat u na uw eerste behandeling tot 70% van het pigment kunt verliezen, na de tweede behandeling is dit tot 30%. Er worden kort samengevat laagjes gebouwd. Hierdoor wordt er altijd een donkerdere pigment gebruikt dan u bij het eindresultaat wenst. De vervaging zorgt ervoor dat het eindresultaat natuurlijk en gepoederd lijkt. Zes weken na de behandeling is het eindresultaat zichtbaar. Mocht u na zes weken een nabehandeling niet nodig vinden, dan vragen wij u uw afspraak tijdig te annuleren. Mocht u twijfelen of een nabehandeling nodig is, dan kunt u eventueel een paar duidelijke foto’s te beoordeling per mail naar ons toesturen. Houdt u er rekening mee dat wanneer u uw nabehandeling niet tijdig annuleert (binnen 24 uur) wij hiervoor €75,- in rekening brengen. Afspraken dienen altijd minimaal 24 uur van te voren geannuleerd te worden.

Nabehandeling wenkbrauwen

Na het bijwerken van de wenkbrauwen zullen deze de eerste paar dagen weer wat donkerder worden, door de vorming van korstjes. Ook hierbij geldt weer, dat pas na zes weken het eindresultaat zichtbaar is. Er zijn veel verschillende huidtypes, denk aan een vette huid, droge huid enzovoorts. Hierdoor is niet bij iedereen het eindresultaat hetzelfde. De noodzaak van een nabehandeling is van te voren niet in te schatten, en wordt pas zes weken ná de behandeling duidelijk. Let op: binnen 8 weken graag komen voor een nabehandeling en niet later! Indien u na de nabehandeling binnen 8 weken een extra nabehandeling wenst, is dit mogelijk tegen een tarief van €50,- per extra nabehandeling.

Extra contra indicaties

 • 24 uur voor de behandeling: geen alcohol, overmatig koffie, aspirine of andere bloedverdunners.
 • Huid die beschadigd is door de zon houdt pigment slecht/niet vast. Twee weken voor de behandeling, en tijdens het helingsproces niet zonnen (ook geen zonnebank!). Dan kan er ernstige verbranding optreden!
 • Twee weken vóór de behandeling niet chemisch peelen, verder is dit pas weer mogelijk 2 maanden ná de laatste behandeling. Regenererende huid stoot pigment af.
 • Botoxbehandelingen zijn niet toegestaan 3 maanden voor of 3 maanden na de behandeling. Dit veranderd de mimiek, het kan zijn dat u hier ongelijke wenkbrauwen aan overhoudt. U gebruikt geen Roaccutane of huidverdunnende créme, en staat niet onder behandeling van een Dermatoloog.

Genezingsproces

1-7 dagen
Genezing, korstvorming en donkere kleur

1-2 weken
Pigmentverlies, vorm veel minder zichtbaar, zeer lichte kleur, genezing en korstjes laten los

5-6 weken
De kleurintensiteit wordt duidelijker

6-8 weken
Het pigment wordt (indien nodig), voor de tweede maal ingebracht (nabehandeling)

Wij verzoeken u om de eerste zes weken rustig af te wachten, bij twijfel kunt uiteraard contact met ons opnemen. Realiseer u dat uw wenkbrauwen eerst volledig genezen dienen te zijn, wil er iets duidelijk zijn over het resultaat. Voor dringende zaken mag u uiteraard altijd tijdens onze openingsuren contact opnemen. Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, ontstekingen, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.